Коя е перфектната напитка за преди лягане. Според  Брайд Сайд“

...
Коя е перфектната напитка за преди лягане. Според  Брайд Сайд“
Коментари Харесай

Какво да пием преди лягане

Коя е съвършената напитка за преди лягане. Според  „ Брайд Сайд “ млякото е съдържа съединения, които спомагат за възстановяване на качеството на съня.

Няколко изследвания, включващи хора и животни, потвърдиха, че млякото усъвършенства съня. Това е по този начин, тъй като то съдържа съединенията триптофан и мелатонин.

Триптофанът е съществена аминокиселина, която играе значима роля в производството на серотонин, хормонът, който ни разрешава да се отпуснем. Мелатонинът контролира денонощния ни темп и по този метод оптималната дълготрайност на съня ни.

Денонощният темп е биологичния темп в човешкото тяло, който контролира редица неврохуморални процеси в мозъка и по този метод управлява и хармонизира дневната, нощната и доста други функционалности на всички най-важни органи в тялото.

Млякото е превъзходен източник на протеини

Ако вечеряте директно преди лягане, има възможност да имате проблеми със заспиването, тъй като към момента не сте усвоили изцяло храната. От друга страна, не е добре да си лягате гладни и би било идеално да хапнете нещо няколко часа преди лягане. Ако обаче пропуснете вечерята по някаква причина и не желаете да легнете на празен корем, изпийте чаша мляко и няма да имате проблем със заспиването.

Психологически аспект на потреблението на мляко

Ако пиете мляко преди лягане всяка вечер, това ще се трансформира във вашия нощен темп. Веднага щом видите чашата, която ви чака на масата до леглото, ще се отпуснете оптимално и ще се приготвите за лягане, написа „ Брайд Сайд “.

Също по този начин има опция потреблението на мляко преди лягане да ви подсети за детските моменти, когато сте имали същия табиет, което може да има успокоителен резултат върху душeвността ви и да ви помогне да заспите по-бързо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР